ICT Maatwerk

ICT Maatwerk is een vernieuwende en moderne dagbesteding die is ontstaan vanuit een toenemende vraag naar ICT werkzaamheden. Door te anticiperen op deze snel ontwikkelende markt werken onze medewerkers in een moderne setting waarin hun eigen ontwikkeling centraal staat. Op deze manier stappen we uit de traditionele dagbestedingssfeer en maakt de medewerker deel uit van het team van ICT Maatwerk. Zij dragen dan ook intensief bij aan het uiteindelijke eindproduct voor de klant.

Wij staan voor gelijkwaardigheid en het bieden van mogelijkheden aan hen waar dat niet zo vanzelfsprekend voor is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arbeidsplaatsen voor onze medewerkers waar zij kunnen werken aan hun ontwikkeling op het gebied van ICT- of persoonlijke doelen. Maar ook stageplaatsen voor leerlingen van het speciaal en praktijk onderwijs die aan het onderzoeken zijn welke opleiding zij wellicht willen gaan volgen. Participeren in de maatschappij is namelijk niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Door samenwerking met gemeentelijke instanties en coaches van verschillende zorginstanties te zoeken, zijn we op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

ICT als middel, persoonlijke ontwikkeling als doel

ICT Maatwerk is een organisatie die jongeren en overige mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met een interesse in ICT, de mogelijkheid bieden zich hier verder in te ontwikkelen. Met de ondersteuning van de begeleiders wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van websites, visitekaartjes en huisstijlen voor diverse opdrachtgevers.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij proberen maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren bij MKB-bedrijven in de regio. Van het leveren van diensten tot het bieden van arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier proberen wij arbeidsparticipatie laagdrempelig te maken voor MKB-bedrijven, waardoor onze medewerkers een bijdrage leveren aan de klant.

Wat doen wij

ICT Maatwerk biedt arbeidsmatige dagbesteding op ICT-gebied aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze medewerkers werken vanuit hun bijzondere talenten, met persoonlijke begeleiding op maat, met als doel een bijdrage leveren in de maatschappij.

Dagbesteding bij ICT Maatwerk is echt maatwerk, zo wordt er gewerkt aan de doelen die voor jou belangrijk zijn en volgens jouw tempo. Daarom is er altijd begeleiding aanwezig die jou kan helpen bij vragen. Dat doen wij op een coachende manier, om je te begeleiden en adviseren in je werk. Bij onze begeleiding gaan wij uit van een positieve benadering, waarin de feedback die je krijgt opbouwend is. Daarbij kan en zul je bij ons zowel in teamverband, maar ook alleen werken. Uiteindelijk zorgt de inbreng van iedereen ervoor dat ons hechte team samen een mooi eindproduct realiseert.

Leer alles van vormgeving tot programmeren

De werkruimtes zijn ingericht als een modern kantoor. Er wordt gewerkt in een gestructureerde omgeving aan verschillende ICT vraagstukken, van vormgeving tot programmeren. Wij ontwikkelen websites en verzorgen onderhoud aan websites voor klanten. Onze visie is dat de medewerkers het grootste aandeel hebben in de ontwikkeling van websites. Afhankelijk van de doelen, kunnen medewerkers ook betrokken worden in het contact met de klant.

Welke zorg bieden wij

Bij ICT Maatwerk kan je terecht voor verschillende leer- en werktrajecten. Bij deze trajecten, wordt er gekeken naar wat voor jou belangrijk is, wat jouw doelen zijn en hoe hier aan gewerkt kan worden.

  • Back to school: Heb jij de wens om een ICT gerelateerde opleiding te volgen dan is ons “Back to School” traject passend voor jou. Tijdens dit traject bereiden wij je voor op wat er gevraagd wordt op een opleiding. Samen zorgen we voor een goed dag/nacht ritme en de juiste engergie om een dag goed vol te maken. Verder kijken we samen welke vaardigheden er vast ontwikkeld kunnen worden die je nodig gaat hebben op de opleiding.
  • Activerend werk: Activerend Werk is gericht op ontwikkeling, het opdoen van werknemers- en vakvaardigheden in een werkomgeving die zo passend, regulier, lokaal en efficiënt mogelijk is. Met Activerend Werk ondersteunen we je en moedigen we je aan om alles uit jezelf te halen. Zo kun je blijvend jouw bijdrage leveren aan de samenleving. In een passende werkomgeving, gericht op ICT, programmeren, vormgeving en webdesign.
  • Participatie trajecten: Dit project heeft als doel de deelnemer activerend te laten deelnemen, waardoor de participatie in de samenleving toeneemt en dit resulteert in duurzame uitstroom van betaalde arbeid. Hierbij wordt o.a. ingezet op het verbeteren van dag- en weekstructuur, oppakken eigen regie en het verbeteren van het toekomstperspectief d.m.v. het brengen van balans in werk en privé. De werkgever, de gemeente en de jobcoach hebben samen een rol hierin.
  • Tweede spoor: Een passende functie vinden bij een nieuwe werkgever is niet eenvoudig. Bij alles wat we doen, staat de beste oplossing voor jou voorop. We willen dat je re-integratie optimaal resultaat oplevert. Tegenwoordig zijn zowel je werkgever als jijzelf verantwoordelijk voor je re-integratie. Als dat binnen je eigen bedrijf niet lukt, helpt ICT Maatwerk je bij het vinden van een andere geschikte werkplek.

Wanneer kun je bij ons terecht?

Je kunt op werkdagen bij ons terecht. Maandag t/m vrijdag van 8.30u – 16.30u.

Neem contact met ons op, of meld je direct aan

    Scroll naar boven
    Scroll naar top